Laborator Radiologie și Imagistică Medicală

Aparatura de radiologie și imagistică medicală aflată în dotarea spitalului este în întregime de ultima generatie.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMARI

 

Dotări tehnice:

 • Aparat de Imagistică prin Rezonanță Magnetică (IRM) MAGNETOM Vida 3T, cea mai noua instalație Siemens și vârful de gamă, dotat cu gamă completă de antene, ce oferă posibilitatea scanării corpului uman în întregime (whole body) și a oricărui segment anatomic în particular, respectiv dotat cu software de tip inteligență artificială, ce permite achiziția rapidă a imaginilor, îndepartarea artefactelor (de exemplu a celor generate de proteze metalice) și secvențe noi dezvoltate pentru creșterea eficienței diagnostice. Atmosferă plăcută în camera de scanare cu posibilitatea reglării ventilației pentru confortul termic și muzică în căști pe toată durata examinării. Monitorizare video în spațiile din jurul aparatului și în interiorul camerei de examinare pentru siguranța pacientului.
 • Computer Tomograf, model Siemens Somatom Definition As 64 slice, aparat performant de ultimă generație destinat îngrijirii pacientului, care are calitatea imaginii la cele mai înalte standarde printr-o rezoluție spațială crescută, are cel mai scurt timp de scanare pentru orice tip de examinare/rotație completă de 360° precum și aplicații pentru optimizarea fluxului de lucru. Dotat cu software dedicat de reducere a artefactelor metalice generate de proteze și cu aplicații iterative de reducere a dozei pacientului. Permite realizarea oricărui tip de examinare inclusiv cu administrare de substanță de contrast prin injectomat dedicat. Inregistrare și stocare automată a dozei de radiații la care este expus pacientul.
 • Instalații radiologice fixe-digitale, tip Digital Diagnost, prevazute cu masă orizontală, stativ vertical, sistem digital de detecție a imaginii radiologice, model Wireless Portable Detector, control automat al expunerii în ceea ce privește parametrii fizici (tensiune-kV, intensitate-mAs), coloana telescopică port-cupolă suspendată, monitor digital, DAP-metru încorporat. Producator Philips Medical Systems-Olanda. Modelul de masă și stativul vertical sunt speciale pentru examinările radiologice de tip ortopedic pe segmente separate (torace, mâna, șold, etc.) sau combinare de examene automat sau manual pentru segmente corporeale mari (membru pelvin sau toată coloana vertebrală).
 • Instalatie radiologica cu un post grafie, tip Multix Compact K, Simens, prevazuta cu masa orizontala, monitor digital, colimator manual, pentru reglare imagine la unghiuri mici, masa Bucky pentru radiografii, control automat al expunerii in ceea ce priveste parametrii fizici (tensiune-kV, intensitate-mAs), coloana telescopica port-cupola suspendata, DAP metru incorporat.
 • 12 instalatii de RX-diagnostic mobile cu brat C, cu un post scopie – grafie, prevazute cu intensificator de imagine, monitor digital, consola comanda, system de masurare a produsului doza-suprafata, model Kermax Plus C. Un numar de opt aparate mobile sunt utilizate in cadrul Blocului Operator. Restul de patru instalatii sunt utilizate in cadrul sectiei de ATI.
  • 2 aparate de tip Siremobil Compact L (model Simens-Germania)
  • Veradius brat C-5 bucati (model Philips-Olanda)
  • BV Endura brat C-1 bucata (model Philips-Olanda)
  • Dart Evolution -4 bucati (Shimadzu-Japonia)
 • Ecografe Siemens Acuson S2000, aparate de înaltă performanță dotate cu sonde dedicate și capabile de a efectua examinări ecografice uzuale de tip abdominale și pelvine, dar și specifice, de exemplu ecografie cardiacă. Dotate cu ecran tactil și panou de instrumente simplificat ce permit un flux de lucru rapid și reducerea timpului de examinare. Permit modularea fasciculului de ultrasunete pentru a se adapta la diferitele structuri de examinat.