MESAJ PUBLIC DE INFORMARE PENTRU PACIENTII PROGRAMATI IN LISTELE DE ASTEPTARE  - 08.10.2021
 
În spiritul unei comunicări corecte și transparente, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor” își anunță pacienții, și toate persoanele interesate, că operațiunile sistematice, periodice, de curățenie înaltă cu nebulizări virucide și bactericide și de prelevare de probe bacteriologice, care au avut loc în ultimele 5 zile, au fost finalizate cu succes, probele bacteriologice fiind negative.
 
În acest moment, activitatea zonei ATI a unității sanitare este complet funcțională, activitatea generală a spitalului nefiind oprită nici un moment.
 
Precizăm că, deși spitalul beneficiază de condiții deosebite de presurizare controlată cu instalații specifice de tratare a aerului, la cel mai avansat nivel tehnologic de tratare-filtrare (flux laminar vertical în sălile operatorii, cu presiune pozitivă sau negativă în funcție de necesitatea momentului), în practica curentă a unității noastre sanitare există un control intern permanent care impune proceduri specifice suplimentare, periodice, rigoarea fiind obligatorie în demersul nostru de creștere continuă a gradului de siguranță a pacienților.
 
În cadrul spitalului există cazuri de pacienți, internați și tratați, care au infecții severe, ceea ce impune asigurarea unor condiții de siguranță maximă la realizarea intervențiilor chirurgicale specifice.
 
Pe de altă parte, după cum am informat public anterior, conform Planului de Reziliență al nr.6098/16.06.2021, depus la DSPMB cu nr. 25449/16.06.2021, Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”are aprobată structura de 2 paturi ATI COVID-19, dintr-un total de 28 de paturi ATI, acestea fiind alocate în caz de necesitate în postoperator (prin pozitivarea pacientului propriu al spitalului, devenit pozitiv pe parcursul evoluției pre sau postchirurgicale, incluzând actul chirurgical terapeutic).
 
Capacitatea maximă de livrare a oxigenului de către fabrica proprie, la nivel de spital, este proiectată și executată pentru a deservi, în regim normal de consum, toate paturile de ATI (28), Săli Operatorii (8), Preanestezii (8), etc.
 
În cazul tratării pacienților COVID-19, capacitatea maximă de livrare oxigen poate acoperi maxim 5 paturi ATI (la un regim de livrare 60 litri/min/caz), cu imposibilitatea efectuării altor activități medicale care ar necesita oxigen, pentru pacienți COVID sau non-COVID.
 
În ceea ce privește activitatea curentă a spitalului, menționăm faptul că, în conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 9490 / 04.10.2021, am oprit internările programate ale pacienților pentru chirurgie electivă, în acest moment fiind prioritari pacienții cu patologiile menționate în HG nr. 423 / 27.05.2020 - adică urgențele specialității de ortopedie -traumatologie, conform monospecializării unității noastre spitalicești.
 
 

Cu respect,

Echipa Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”


Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor"
"Înaltă tehnologie, calitate, mereu aproape de pacienți!"
08.10.2021